【過檔ViuTV?】吳業坤與193搭膊頭合照 網民笑有潛質加入ERROR
2021年05月04日13:29

無綫藝人吳業坤近日結束在日本的Working holiday返香港,久未見朋友的他日前竟晒出與ViuTV旗下男團ERROR成員193(郭嘉駿)的合照,他留言:「講咗成年後生仔唱吓歌,放飛機者死。」早前193寸爆TVB兼反駁高層曾志偉,真係估唔到坤哥與他原來是好友。

不少網民都笑坤哥:「咁大膽睇住畀人雪藏呀你。」又指其實他都有潛質加入ERROR,問他是否想過檔ViuTV!

From:微博/港劇辣評社

From:微博/港劇辣評社

香港TVB資訊台:31歲留須都冇變Man!吳業坤曬半裸照𢱑撈

歌手吳業坤去咗日本Working Holiday(工作假期)未夠半年,最近已返咗香港及完成隔離。久未見香港朋友嘅佢,出關第1日已相約老友方紹聰(奶仔)及伍富橋跑山,雖然喺日本成日食好嘢,加上喺酒店隔離21日,但見佢身形未有太大改變,狀態大勇!

唔只身形冇走樣,就連生須都冇變Man到,佢上載前後對比照,笑言:「一個31歲嘅男人,用生命同21日去證明留須都唔會代表會變得Man,完,同埋要剪髮!」唔少人都留言話佢留咗須都似𡃁仔,而半裸上陣影相嘅佢,更被網民叫:「可不可以再低少少露兩點呀?」不過雖然佢話冇剃過須,但都唔算毛髮濃密!最後佢都不忘𢱑撈問:「有冇嘢畀我做?」 -- 香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

奇趣綜匯:日前曾志偉公開譏諷ViuTV的收視只有4點,無法和TVB翡翠台相比,此言論一出即刻引來熱議。ViuTV一手推出的ERROR成員郭嘉駿就在訪問中回嗆曾志偉,表示TVB的收視只計算了幾百台電視,根本不用畏懼,而且收看群體都是老餅。

罵戰開始后,郭嘉駿卻贏得了香港網友的喜愛,認為他是「娛樂圈清泉」,因此人氣急升的他,社交賬戶的粉絲由最初的7.5萬猛增到15.4萬(截至今日下午5點),直逼姜濤的18.3萬,成為近日人氣王。

​今年31歲的郭嘉駿,2018年因參加第一輯的《全民造星》而入行,雖然止步於40強,但還是得到賞識,與肥仔、保錡及何啟華)組成ERROR,之後憑藉大胆發言的性格,漸漸獲得網友的認可。 -- 奇趣綜匯

From:微博/奇趣綜匯

From:微博/奇趣綜匯

From:微博/奇趣綜匯

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽