【「遮遮」最新力作】電飯煲「爆炸」 張敬軒撰文悼念:唔好返嚟
2021年02月23日07:00

張敬軒經常分享傭人「遮遮」炮製的「獨特」早餐,例如大量白麵。由於娛樂性豐富,令人啼笑皆非,因此受歡迎到被稱為「早餐KOL」,他也曾笑稱外出時幾乎人人也問他早餐吃甚麼,非常關心他的早餐。

From:微博/love_hinsfans

這天張敬軒分享遮遮的最新消息,今次遮遮指電飯煲已經「Explode(爆炸)」,並拍下剩餘的電線插頭,卻沒有拍到電飯煲的殘骸,未知「解體」情況如何。張敬軒對此感到莫名其妙:「我真係諗都冇諗過,最先頂唔住嘅竟然唔係我,而係屋企個電飯煲......煲粥煲到個煲都爆埋,我諗佢係港九新界第一人。」

 

 

張敬軒又抵死地寫下悼念文給電飯煲:「Dearest煲,你辛苦了,我都唔差,下次希望你可以做個燜燒煲、真空煲、沙煲... 總之乜煲都好喇!最緊要記住唔好返嚟我哋屋企!佢想買過個新煲但係都仲要有煲粥功能,你睇佢幾執着,放下喇施主,方丈Yak粥Yak到想還俗。」

微博香港娛樂:【【大對決】@倪晨曦elva 曬女傭精美手雕天鵝 @張敬軒Official 以香蕉鷹迎戰】自從聘請新來的女傭「遮遮」後,張敬軒經常公開分享「遮遮」為他準備的早餐,款式甚有個人風格,經常令人哭笑不得,大受網民歡迎,更令張敬軒獲得「早餐KOL」的稱號。這天倪晨曦指自己吩咐家裡的女傭姐姐切生果,結果姐姐竟然將蘋果雕成一隻天鵝,賣相精美,直逼餐廳級數。她Tag了張敬軒,軒仔即接受挑戰:「我今晚返去叫佢雕隻鷹出嚟你睇住嚟吖你,你叫你隻鵝因住嚟」 -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽