【「壞咗」後首復工】許志安戴婚戒現身 獲鄭秀文鼓勵:要100% Ready
2020年06月16日07:00

許志安去年四月被揭在的士激嘴黃心穎,事後安仔在記者會上公開道歉,聲淚俱下承認「我係一個壞咗嘅人」,之後全面停工,沒有再出席公開活動。「安心偷食」事隔14個月,安仔終於復工,首個工作是為ViuTV節目《寶麗金50周年Chill Club》錄影。

安仔身穿西裝,手上戴著結婚戒指。接受媒體訪問時,他率先主動發言:「好耐冇見,不如我講吓先,今日係寶麗金50周年特備節目,大會邀請我上嚟唱歌,所以我出現喺度。以前係正東,屬同系公司,好開心可以出嚟。經過呢段時間,自己嘅沉殿、靜思、反省同學習,覺得自己成長咗好多,呢段時間係有艱難嘅時候,當我每次面對返自己嘅起點喺邊度,就盡力向前看。今日呢個時間係適合時間,出番嚟去面對自己、面對群眾同社會,希望有呢件事發生,令我喺未來日子做得更加好,希望重新出發。」

新浪娛樂:#許志安正式復出# 據港媒,@許志安 今日正式復出,他手上戴有婚戒,精神不錯。 他表示經過這一段時間,覺得自己成長了不少,雖然有艱難的時候,但也儘力向前看,覺得今天是一個好的時機,再次出來面對自己和社會,希望這件事的發生可以讓自己在未來走得更加好。此外,#許志安感謝鄭秀文#,稱自己昨晚有點緊張,但太太鼓勵說要對自己有信心,這段期間也最感謝對方的支持。 http://t.cn/A6LG4yLH -- 新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

安仔坦認這段時間成長不少:「自己花咗好多時間陪屋企,屋企對我好重要,我好努力咁去裝備自己,做運動、睇書,希望鍛煉番好嘅自己,亦都深深知道嚟緊日子要點行點做,我覺得今日先係時候出嚟見大家,承擔返我之前講過嘅嘢,要好好畀段時間我靜思己過,經過呢年幾,我而家裝備好,重新出發。」

對於今日重投工作,安仔透露太太鄭秀文也有給予他鼓勵:「太太同我講,做得呢個工作一定要100% Ready,心態要好正面,希望話畀人聽我呢一年幾嘅進步,係有少少緊張,因為見咁多人,但要勇敢去承擔同面對將來。」「又冇特別,叫我自然啲,對自己有信心。我除咗好好去修理自己之外,自己屋企隻狗Lucky老喇,呢排情況差都行唔到路,我喺佢身上學到珍惜,雖然係幾花氣力去照顧佢,但係值得,因為佢陪咗我哋咁耐,依家屋企幾個人輪流去湊佢,叫做係倒數嘅日子,希望佢開心。」

會火:#許志安復工照#據港媒,許志安目前已經復工,並公開了許志安的復工照片,照片中的許志安狀態很好,無名指上還戴著婚戒。據悉,有港媒稱,鄭秀文已經原諒許志安,且非常支持許志安復工。 ​ -- 會火

From:微博/會火

微博香港娛樂:【【安心事件】傳許志安即將復工 頭炮上ViuTV節目做嘉賓】去年受「安心事件」影響,形象一落千丈的@許志安 已停工14個月,期間他鮮有在公開場合現身,上一次幾乎要數到去年太太Sammi@鄭秀文Sammi 演唱會舉行時,曾現身紅館閘口。不過星期六有報道指,他有意在ViuTV節目《Chill Club》做嘉賓復出唱歌,似是試水溫鋪路復出! -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

安仔指已經沒有再與黃心穎聯絡,至於是否全面復工,就要視乎疫情和公司安排,這天出來最緊要是告訴大家他已準備好,給予朋友信心,讓大家知道他可以繼續向前行,之前取消了的演唱會,他亦未有打算再辦。

微博香港娛樂:【【安心偷食・取消個唱】許志安鄭秀文婚姻危危乎? 黃柏高:Sammi原不原諒是關鍵 】@許志安 背@鄭秀文Sammi 「偷食」,與黃心穎在車廂「攬攬錫錫」片段爆光後,有報道指Sammi大受打擊,已搬離與安仔的淺水灣愛巢避開追訪。Sammi早年患抑鬱症,當事件爆光後,大批粉絲最關心的是Sammi狀況,擔心她抑鬱症復發......(按鏈接看完整文章)http://t.cn/EX8sAHy -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽