【踩過界2】王浩信日踩12個鐘兼脫水4天 率先披露半裸照
2020年03月24日07:00

王浩信(Vincent)近日絕跡社交網站,對上一次發帖已經是二月底,原來之前他正忙於拍攝新劇《踩過界2》。昨晚他貼出半裸照報喜,興奮表示終於完成連續19天的法庭戲,大爆鏡頭後的辛酸:

「連續19日嘅法庭戲加最後一日要拍除衫嘅沖涼戲!我終於完成了!對我來講好似完成左一個好艱鉅既任務!

每日12個鐘頭工作,兩三個鐘頭溫書,其他時間做人基本要做嘅嘢,之後每一日急速流暢嘅陳詞以盲俠嘅姿態為唔同嘅案件提出控辯,每一日完成之後都可以話係心力交瘁,所以每日都同自己講休息好第日再嚟!」

王浩信:連續19日嘅法庭戲加最後一日要拍除衫嘅沖涼戲!我終於完成了!
對我來講好似完成左一個好艱鉅既任務!
每日12個鐘頭工作,兩三個鐘頭溫書,其他時間做人基本要做嘅嘢,之後每一日急速流暢嘅陳詞以盲俠嘅姿態為唔同嘅案件提出控辯,每一日完成之後都可以話係心力交瘁,所以每日都同自己講休息好第日再嚟!從緊張到輕鬆到最後第15日,要開始脫水狀態循環,準備最後一日沖涼戲,第一日8L水第二日4L, 第三日2L...到最後一日有需要先可以飲一啖!在雙重環境底下最後兩日精神上真係有一種抽離嘅感覺...最後最後將僅餘嘅能量由血液泵到肌肉完成了廠景最後的一場!終於完成...懇請大家恕我長氣,但係我深深體會越艱辛嘅過程學到嘅嘢越多,好似每一場官司,幫每一個受害者,令我體會到公義...大腦吸收知識,一定要在放鬆的情況底下,一緊張就唔入腦...等等...事情好壞都在乎你的角度,但經過時間,一定會過!到最後都要講返句記住支持
#盲俠大律師2##踩過界2 #
疫情下共勉之!💪🏼
感謝攝影師Gogo
@張振朗Owen

#盲俠##文申俠##盲俠與gogo# -- 王浩信

From:微博/王浩信

除了要努力熟讀法庭對白,Vincent更要為沖涼戲做好準備,為求最好效果,拍攝前4天已經要開始脫水最後一日有需要時才可以飲一啖水,精神也幾乎去到極限,如今拍攝順利完成,Vincent亦鬆一口氣:

「從緊張到輕鬆到最後第15日,要開始脫水狀態循環,準備最後一日沖涼戲,第一日8L水第二日4L, 第三日2L...到最後一日有需要先可以飲一啖!在雙重環境底下最後兩日精神上真係有一種抽離嘅感覺...最後最後將僅餘嘅能量由血液泵到肌肉完成了廠景最後的一場!終於完成...懇請大家恕我長氣,但係我深深體會越艱辛嘅過程學到嘅嘢越多,好似每一場官司,幫每一個受害者,令我體會到公義...大腦吸收知識,一定要在放鬆的情況底下,一緊張就唔入腦...等等...事情好壞都在乎你的角度,但經過時間,一定會過!」

From:微博/王浩信

王浩信VW官方國際後援會:#王浩信[超話]# 【03.23 Instagram Story 更新】
加油[加油][加油][加油][給力][給力]
運動可增強免疫力!
@王浩信 ​ -- 王浩信VW官方國際後援會

From:微博/王浩信VW官方國際後援會

王浩信:#盲俠大律師2# 第一天開工💪🏼
#盲俠與gogo##秦沛老師# ​ -- 王浩信

From:微博/王浩信

王浩信:每天都在忙著拍攝,今日終於有時間發一下,最近一直在關心著疫情的狀況,這次真的不容輕視,大家一定要做好防疫措施,切勿囤積防疫用品,多照顧身邊有需要的人!
而之前因為喉嚨痛令大家擔心,你們的關心我都收到了,謝謝!在這場難關底下我們一定要一起努力戰勝它!有時覺得疫情並不可怕,更可怕的是人的劣根性,希望可以用更多愛來把它打破,加油! -- 王浩信

From:微博/王浩信

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽