【「鹹豬嘴」事件】《多功能老婆》續集 洪永城朱晨麗無緣再演夫婦
2020年03月23日11:14

無綫劇集《多功能老婆》去年播出大受歡迎,劇集大結局的最高收視達28.7點,成為去年無綫劇集排行榜的第六位,不少人都希望會原班人馬拍續集。不過劇中夫婦朱晨麗(朱朱)與洪永城(Tony),卻因「鹹豬嘴」事件而反目!

事關劇集宣傳時,朱朱向記者爆料指Tony拍攝期間臨時加入攬腰及親吻等戲份,令她感覺不舒服,雖然朱朱其後知衰,私下兩度向Tony道歉,但男方有感被擺上枱,雙方關係水火不容,似乎《多功能老婆》續集,兩個只能活一個!

From:微博/鵝組新鮮事

From:微博/鵝組新鮮事

From:微博/鵝組新鮮事

From:微博/鵝組新鮮事

From:微博/廣州小番薯

港劇辣評社:朱晨麗(Rebecca)今日(19/12)出席在電視城舉行的無綫劇集《多功能老婆》宣傳活動。講到與洪永城拍劇,Rebecca大吐苦水:「喺劇裡面佢做我老公,少不免都會有一啲親密鏡頭,但好多時有啲親密行為都係佢自己加,其實本身劇都係寫到點到即止,佢試過有次喺開拍嘅時候,突然加咗去錫我,嗰下我唔識反應落去,嗰一刻我冇理由推開佢,為有頂住專業精神拍落去囉,事後我都有同佢講唔好再加咁多嘢落去,佢冇同我道歉呀,仲話劇情需要,雖然我同佢好好朋友,但都有啲嬲㗎!」 -- 港劇辣評社

From:微博/港劇辣評社

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽