【引《末日》歌詞】馮盈盈晒泳照為大家打氣:要冷靜,不要恐慌
2020年02月07日13:42

新型冠狀病毒在港持續擴散,導致不少社會問題,市民除了擔心疫症之外,亦為搶購口罩、廁紙、日用品等而十分煩惱!前港姐馮盈盈就在網上晒出養眼泳照為大家打氣,她引用王菀之歌曲《末日》歌詞:「如果,禍與福都躲不過。就每天當沒明天,捉緊愛人過。將生活還給我,別教恐慌擊倒我。就算知歲月無多,平實的生存,每天好好過,很壞之中等最好,也許祂計錯。」她又表示大家需要冷靜,不要恐慌,要互相照顧對方,再引用已故美國總統羅斯福名言寫下:「最需要恐懼的是恐懼本身,內心守誠,外在清明。」

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

港劇貓:武漢肺炎肆虐,不少人的旅行計劃都被疫情打亂,冇咩事就盡量留在屋企減少外出,熱愛旅行的香港人都難免感到失落,不過不緊要,貼地港姐#馮盈盈#就化身空姐,畀大家幻想嚇置身機艙嘅感覺!佢喺社交網分享同陸浩明、戴祖儀、鄭衍峰齊齊著上空服員制服嘅合照,原來佢哋一齊為節目《#後生仔傾嚇偈#》拍攝,主題係「空中奇遇記」,大談千奇百趣嘅機艙經歷!馮盈盈仲話:「等我哋帶你起飛✈️#乖乖留喺屋企#唔好周圍去#睇咗當飛咗」而陸浩明亦有分享合照並留言:「呢排疫情都好緊張,大家都應該留喺屋企,搞好衛生,我哋化身空姐空少畀大家FF嚇去旅行嘅感覺✈️」
——轉自《東網》 -- 港劇貓

From:微博/港劇貓

From:微博/港劇貓

From:微博/港劇貓

From:微博/港劇貓

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽