衛蘭衛詩合體開慈善音樂騷 以歌聲傳達愛與希望
2019年09月24日14:44

衛蘭(Janice)和衛詩(Jill),早前遠赴多倫多等地,出席生命分享會,希望藉著自身經歷,鼓勵失意的靈魂。兩姊妹將於下月7日再度合體,聯同Robynn & Kendy、樂隊FreshLife、新進唱作歌手Zino Chan等單位,參與假九龍灣國際展貿中心舉行的「一首歌一個希望」慈善音樂及生命分享會2019,以歌聲傳達愛與希望,撫平生命的傷疤。

人生之路,有起有落,衛蘭衛詩說著愛和希望,也憶述在低谷裡如何自處。十年過去,Jill不諱言:「以前嘅我曾經好迷失,嗰段日子可以話係人生最低谷嘅時期,咁大個女從未經歷過咁抑鬱、咁孤獨嘅時間,我唔敢出街,只係想收埋自己,試過想放棄一切。」

現時Jil除了身體力行投身慈善工作,亦希望藉著歌曲,鼓勵同路人走出低谷。「新歌《幸福相擁》令我諗起好多曾經幫助我嘅人,喺我最軟弱嘅時候扶起我,希望大家聽到呢首歌,會諗起身邊嘅英雄,無論遇到乜嘢難關,佢哋都會喺度陪住我哋。」

近月推出首張福音專輯《In His Name》的衛蘭,笑言感激公司願意冒險,不計成本、不理銷量地支持,她認為這是使命:「我同妹妹一直以嚟有個心願,就係透過我哋嘅聲音去幫助別人,我哋視呢個為使命。新專輯籌備超過年半,最大嘅困難係搵填詞人,最後透過祈禱,喺神嘅幫助下終於搵到適合嘅人。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽