黃智雯男友集四大優點
2019年06月22日03:00
■(左起)許家傑、黃智雯、譚俊彥與鄧佩儀,現身微電影創作比賽。

【星島日報報道】(星島日報報道)譚俊彥、許家傑、羅孝勇、黃智雯與鄧佩儀等,昨日出席「香港心Anywhere微電影創作比賽2019」。談到《法證先鋒IV》補拍戲分已接近尾聲,有報道指朱晨麗至今仍未收到補拍通告,換言之她的戲分被刪減,譚俊彥透露朱晨麗正忙於拍攝新劇《大醬園》:「天氣咁熱,佢又暈過,不如畀佢專心拍《大醬園》。佢都有嚟探班,見佢瘦咗兩個圈,唔係有人照顧佢㗎咩?定係佢要照顧人,哈哈!」譚俊彥暗指朱晨麗的緋聞男友何廣沛照顧不力。

此外,黃智雯入行前曾替電影系學生拍攝微電影,還記得當時對鏡頭非常怕醜。鄧佩儀則表示沒有類似經歷,但曾參加歌唱比賽並親自創作了一首歌,訴說暗戀的苦況。她笑道:「我同高嘅、矮嘅都拍過拖,我發現共通點係要幽默。(唔需要靚仔?)唔需要,當你喜歡一個人,會發現另一種美。」黃智雯認同她的觀點,認為擇偶最緊要有愛心、孝順、才華與幽默感。問到男友是否具備以上條件?她笑說:「咁梗係啦!」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽