接關之琳棒 莊端兒
2019年05月08日11:44

個人檔案

中文名:莊端兒

英文名:Xenia Chong

出生日期:1981年10月23日

身高:171cm

體重:52kg

學歷:畢業於澳洲墨爾本大學,經濟學學士學位

入行經過:任模特兒出身,一三年參加「香港珠寶小姐」比賽,奪季軍及最上鏡小姐。

撰文☆錢慧 攝影☆蔡豪

設計☆黎志堅

莊端兒以35E豐滿上圍為人所認識,更被網絡「巴打」標籤做「Double May」。她笑言好身材或多或少,要多謝父母後天培養:「我十三、四歲時,唔知點解媽咪永遠都係煲木瓜魚湯畀我飲,每星期起碼兩、三次;而爸爸就成日放工時,買?夏威夷木瓜返?畀我食。大個之後,媽咪都話我要多謝佢?。」而她本人亦自小開始,試用聲稱可以美胸的按摩膏,以及向來有穿?睡眠胸圍的習慣,即使沒有豐胸效果,但相信對保健雙咪,也有一定幫助。

她出眾的身材,除助她打響知名度之外,最近還帶挈她,取得今年賀歲檔電影《如珠如寶》的演出機會:「戲中我飾演性感尤物『波波姐』,角色係一個性感大明星,最難忘有場戲,導演林敏驄要我?住件加細碼?比堅尼浸浴缸,其實件泳衣只係遮得半截(胸),仲要我係咁跳同?地,真係驚(泳衣)會瀡?落地。」

她聲稱這是從影以來最性感的一次,又解釋樂於挑戰性感底線的原因:「我覺得大膽尺度需要睇片種?,如果三級片為露而露??都唔會拍,但今次係搞笑片,都係想令觀眾開心,如果大家睇『波波姐』睇得開心,咁我都好開心?!」

她表示,多年前的賀歲片種,像《五福星》系列、《精裝追女仔》系列等,都會出現關之琳、邱淑貞等,演出靚女、身材好、搞笑角色,今次自己亦榮幸擔當這崗位,並笑言鬼才導演林敏驄,無非是為大家謀福利。

「佢想大家睇得精神??,新年嘛,係要龍馬精神?!」

1在新片《如珠如寶》中,飾演性感大明星「波波姐」的莊端兒,狂騷身材,而她身穿加細碼比堅尼出浴的一場戲,效果則更為突出。

2莊端兒賣口乖讚鬼才導演林敏驄,塑造「波波姐」一角,是為「大棚」謀福利。而拍攝時,除對手泰迪羅賓外,現場工作人員亦一樣精神爽利。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽