【情人節一於食米芝蓮2019推介!】
2019年01月21日12:00

仲未諗到情人節食咩好,食呢間米芝蓮推介一定唔失禮!呢間意大利餐廳5道菜浪漫意大利情人節餐夠哂貴氣又夠浪漫!小編最期待西班牙紅蝦自家製意大利麵 ,煙韌既手造意大利粉配上濃郁既西班牙紅蝦,鮮味即時溶化係味蕾之上。食到最後仲有秘密甜品,包你有驚喜!

▲頭盤 – “Feed Me” 漬日本魚生 炸澤蟹:以「海床」為構思,三款漬日本魚生及炸澤蟹的精美擺盤模擬為海床

▲主菜 “1+1 = 2” 慢煮海鱸魚 蜆汁 或 香煎法國乳鴿 車厘子紅菜頭汁 最後的主菜可選 慢煮海鱸魚 蜆汁 或 香煎法國乳鴿 車厘子紅菜頭汁。用鮮甜的蜆汁煮滑溜的鱸魚,比起香煎多一種層次而且魚肉更加嫩滑。使用來自法國的野生乳鴿,比起在香港一般食到的乳鴿味道更為濃郁及肉質鬆軟,配以微甜的車厘子紅菜頭汁,更顯得肉味香濃。簡單的1+1菜色,滋味除時超過2,就如情侶在一起時有無限的可能。

▲意大利麵 – “Fall In Love” 自家製意大利麵 西班牙紅蝦, 來到以手造意粉著名的Involtini,必須要品嚐一下招牌菜式西班牙紅蝦手造意大利麵。來自西班牙的紅蝦比野生海蝦蝦味濃郁10倍,是蝦類中味道最為濃郁的,令人一「嚐」鍾情,就如熱戀中的情侶散發的濃濃的幸福氣息。

▲意大利飯 – “Together” 海膽 蠔意大利飯 :如一對情侶初次以朋友身份見面時,已不經意被對方溶化

Involtini Italian Cuisine

營業時間: 11:30-15:00; 18:00-22:30(星期一至日)

地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 11樓全層

電話: 2658 2128

情人節Tasting Menu

限定日期:2019年2月14日提供

價錢:每位HK$628 + 10%服務費,另可選擇Wine Pairing 每位HK$290 + 10%服務費。

文字來源: 香港人.遊香港/圖片來源: Involtini Italian Cuisine

相關文章:

【HKU人食宵之選!西環霸氣雞煲店】

【鮮味保持!火喉十足之海鮮煲仔飯 】

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽