【英倫風飲野好去處!迷幻鐵路+巨樹森林魔幻世界!】
2018年12月24日18:50

呢間新開既酒吧

,唔會有好嘈雜既搖滾音樂,反而似置身係另一個魔幻時空,先感受到英倫地下鐵風既Graffti,走入去又係另一個世界,巨樹乾花森林呢個空間最岩三五知己相聚!呢度既cocktail 同小食都別具心思,小編至like低溫慢煮半生牛叉燒,食入口係叉燒味,但其實係牛肉黎,口感特別!

▲味道富有海水味及鮮甜味愛爾蘭生蠔

▲三式時令分子料理卷($98)以時令3款水果用分子料理方式整成,口感清甜!

▲低溫慢煮半生牛叉燒配米型粉,甜豉油汁($198),以澳洲穀飼黑安格斯牛肉來做叉燒,牛肉以玫瑰露和叉燒醬醃製再煎香,配上意大利米型粉

▲低溫慢煮雞配中式腐乳意大利飯($158)

▲煎北海道帶子配臘腸、菜莆及粟米蓉($108)

▲日本豉油魚子、吞拿魚他他及意式薄切生牛肉片($98)

▲香辣海膽汁配三文魚子豉油漬及闊條墨魚($88)闊條麵大家食過,用墨魚整成既闊條麵加上海膽汁鮮味濃郁!

▲自家製蟹肉脆燒賣($68)改以越南春卷皮炸成燒賣皮,蟹肉、蛋黃醬、日本的魚子漬等作餡料,是香脆可口的開胃小吃。

▲Green Ball($118)主要係由啤酒同綠茶,都幾甘甜清新!

▲Snow Elf($88)驟眼睇以為係甜品!

▲Gold Smoke,在冰球和Rum酒中,可自行用膠試管唧入適量的橙酒,客人倒入試管瓶的蘋果汁時,更會散發出幽幽的蘋果木煙霧和煙燻香氣

▲purple Rain($88)有紫薯及Oreo

▲森林區便參照了這個概念,有種時空被扭曲的錯覺,脫離現實世界的煩囂

▲酒吧老闆係室內設計師,對座位、燈光、擺設都非常講究。

Time Park

地址:尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫

電話:3590 8273

營業時間:星期一至日3pm-3am

圖片及文字來源: 香港人.遊香港

相關文章:

【日本3間過江龍甜品+麵包+燒丼進駐中環!】

【#期間限定!米芝蓮星級大廚創作 X KiKi人氣拌麵】

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽