【佛系藝人】馬國明不為「視帝」拉票:唔係好關我事!
2018年12月13日10:59

今個星期日便是TVB《萬千星輝頒獎典禮2018》,馬國明日前在尖沙咀出席Yahoo頒獎禮,被問到會否為爭「視帝」拉票,他即笑言:「我都話唔係好關我事,冇乜所謂。」他更指拉票沒用,名副其實是佛系藝人:「我成日覺得拉票係冇乜用,套劇出街觀眾睇咗,佢哋鍾意就鍾意,唔鍾意你喺佢門口嗌都冇意思,仲會話你嘈,投咗都取消埋,盡量拍好套劇,鍾意就自然會投。」

From:微博/明揚天下馬國明影迷站

馬國明-Kenneth:好開心……2018 人氣電視劇集 " 宮心計2深宮計 "……waooooo……😎😎😎✌✌✌ ​ -- 馬國明-Kenneth

From:微博/馬國明-Kenneth

不過他與女友黃心穎就異口同聲希望《宮深計2深宮計》能在星期日台慶頒獎禮再下一城為團隊奪得「最佳劇集」獎項。

馬國明-Kenneth:支持 深宮計……支持 煒哥……心穎……權權……心姐……康華……yeah yeah yeah……😘😘😘 ​ -- 馬國明-Kenneth

From:微博/馬國明-Kenneth

講到招牌「天然呆」,黃心穎笑言是男友天生的,馬國明即解釋是因為自己當時個腦唔知去咗邊:「諗緊第二啲嘢,諗緊啲無謂嘢,架車會唔會畀人抄牌,聽日返幾點開工,所以先會天然呆。」問到拍拖會是否也會天然呆?黃心穎即說:「你夠膽?其實佢係嘅。」馬國明則賣口乖說:「其實佢好聰明,我要消化吓,怕會錯意。」

From:微博/TVBC官方微博

From:微博/TVBC官方微博

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽