【金像獎】古天樂帶病友行紅地氈 女星晒胸晒腿又晒背
2018年04月15日19:35

今日《第37屆香港電影金像獎》於尖沙咀文化中心正式舉行,而每年眾星於紅地氈的造型亦成為大家的焦點!今年影帝大熱古天樂亦身為「金像同行大使」,聯同「香港罕見疾病聯盟」主席以及病友齊齊踏上紅地氈,古仔以黑西裝配白恤衫白煲呔打扮現身。紅地氈司儀卓韻芝問到古天樂心情是否緊張?古天樂即笑指:「你就快結婚,你緊張啲。」問到有冇想過得獎感言?古天樂說:「有諗過,但冇Plan過,到時諗到乜就講乜啦!」

獲提名最佳新演員的鄧月平(Larine),與王宗堯一同踏上紅地氈,Larine收起F Cup上圍,身穿紫色露肩露背薄紗裙。問她有否信心得獎?Larine說:「每位新演員都有機會。(覺得邊個係最大對手?)唔好話對手,每人有唔同特色,都有我想學習嘅地方。」

新演員廖子妤反串男扮女裝示人,型格look現身。而談善言則以高衩裙示人,大騷美腿。至於余香凝則以「膠胸」造型示人,衣着十分大膽!余香凝笑言今日很多人見到她都表示想摸摸她,不知質感是硬還是軟,但當然不摸得。

《29+1》團隊齊齊踏上紅地氈,有份提名最佳女主角的周秀娜中門大開,穿上金色低胸晚裝,高貴大方!而欣宜腳傷未完全痊癒要穿平底鞋,不過穿高衩裙的她亦十分搶眼。

大會司儀蔡卓妍(阿Sa)與張繼聰雙雙現身行紅地氈,阿Sa穿上白色及黃色低胸晚裝上陣,配襯鑽石頸鏈與耳環,明艷照人。問到兩人為何沒有夾定衣着?阿Sa解釋:「佢黑色夾乜都得。今次冇花好多時間去揀衫,因為忙,好多嘢交畀形象指導。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽