汪阿姐踩場探ViuTV節目班 家英哥:佢以羅太身份嚟
2018年04月01日16:35
家英哥話可能無綫唔小器,只係佢哋驚。

【星島日報報道】羅家英和李子雄為ViuTV遊戲節目《Good Night Show全民星戰》錄影時,身為無綫藝人的汪明荃(阿姐)與弟弟到場探班,逗留一小時就離開。最搞笑影大合照時,主持之一的林敏驄,竟大膽將ViuTV貼紙擺在阿姐頭上。

談到世界盃,李子雄表示事一直支持巴西隊,亦好欣賞其球技,不過希望入球後保留跳森巴舞。羅家英認為比利時是黑馬,亦會帶同阿姐與明星足球隊到俄羅斯睇世界盃。家英哥自爆阿姐曾睇他踢足球,當時他要用手拋界外球,搞到阿姐問點解用手。他說:「她無乜玩運動,試過打羽毛球打傷咗,但她鍾意跳舞同做健身運動、行下路囉!」提到林敏驄搞搞陣玩阿姐,家英哥說:「林敏驄低B,睬佢都傻,佢係人都玩,不分大細,由佢啦!無乜野。」

談到阿姐身為無綫藝人到ViuTV節目探班,家英哥說:「發生少少意外,突然有人來探班,呢個係羅汪明荃,佢係公司高層,但驚某公司高層問點解佢會嚟呀?佢以羅太同明星足隊名譽會員身份嚟探班,應該無乜問題,何況無接受訪問,影張相之嘛。我哋一家人,加上佢弟弟返來,我又好少在香港做節目,所以嚟探班同我打氣。(會否擔心無綫小器?)唔講呢啲,或者佢唔小器呢,係我哋驚㗎啫。」談到可會認為演藝界要互相幫助?他說:「其實演藝界係和和氣氣、百花齊放,你幫我、我幫你無乜問題嘅。」(攝影:羅安強)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽