【大過你手板既大鰻狗!】
2017年11月18日01:08

好大份!

鰻魚係唔少香港人嘅最愛,位於紅磡區,有一間人氣熱狗店近年推出邪惡係列的原條鰻魚大熱狗。8吋長的鰻魚,透過日式照燒汁烤香。法蘭克福腸配上日式芥末醬汁,再加入新鮮青瓜絲,味道香濃既不油膩,美式和日式玩Cross Over,做就邪惡但心得人喜愛的肥美大鰻狗。

▲大鰻狗($103)原條鰻魚大過熱狗包,長度敵不過你隻手!

▲日式照燒汁烤到鰻魚呈金黃色,相當肥美,啖啖香滑可口的魚肉,唔駛同人搶黎食,一人獨大慢慢享用成條魚。

▲通常講咗大鰻狗內裡有咩乾坤,大家都總會有D疑惑,今次有圖有真相。大鰻狗有三重奏口感,先品嚐到肥美鰻魚,再混入爽口青瓜絲,最後咬入外脆內軟的法蘭克福腸,透過鬆軟的熱狗包盛載,包你個胃唔會再打咕嚕咕嚕響聲。

▲唔好以為佢哋熱狗入面嘅香腸係煮熟完就放入去,每個熱狗包的法蘭克福腸都經過香煎,食落去會香口些,用心製作。

▲再夠攝牙罅嘅大胃王,可以叫多一份笑哈哈薯餅($20),食入去都開心些。

ICONIC H(黃埔店)

地址:紅磡必嘉街97號黃埔唐樓 C 座106A 舖

電話:5595 5981

ICONIC H(銅鑼灣店)

地址:銅鑼灣禮頓道106-126號禮信大廈地下316號舖

ICONIC H(上環店)

地址:上環孖沙街11A號地舖

文字來源:香港人.遊香港/圖片來源:norananaong、iconic_hotdog、、、

—————————————————————

相關文章:

【文青至愛台式餐廳】

【尖沙咀超人氣茶店 呃Like粉紅鶴水泡】

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽